"Rundt om Rune"

får plads her, fordi forfatter Linda Lassen med romanen giver et godt indblik i, hvordan det kan være at være pårørende til en psykisk syg.

”Vi rammes hele tiden af små tsunamier, og vi overlever kun, hvis der er en hånd at tage fat i. Det er også fordi, den hånd findes, vi kæmper for at overleve…”

(side 318 midt).

Linda Lassen er en foredrags-kollega.
Jeg anbefaler gerne hendes bøger og hendes foredrag.

se lindalassen.dk

Her er et par citater fra min boganmeldelse:


Hånden er rakt ud!

”Anna rystede på hovedet. Hun ville ikke igen fortælle om Rune, men hvad skulle hun ellers tale om. Det var ham, der fyldte. Alt andet forsvandt, selvom hun forsøgte at finde ord, der kunne

skabe en mere passende virkelighed, som hun kunne lade andre få indblik i uden at skræmme dem væk” (side 258 nederst).


”Rundt om Rune” får mine allerbedste anbefalinger. Bogen er let at læse og hænger fantastisk godt sammen. Tankerne og overvejelser fylder længe efter. Kan nogle pårørende virkelig være spændt så hårdt for som Anna? Det er ikke fiktion, men der er flere end vi aner. Vi taler sjældent om det. Måske har vi gået forbi med lukkede ansigter eller overhørt bønnen, når de rakte ud efter hjælp?


Romanen er desværre yderst virkelig og der vil være flere elementer i bogen, som alle pårørende kan nikke genkendende til.


Læs bogen og ræk hånden ud. Læg øre til…

God læselyst.

Peer Mikkelsen

Bedre Psykiatri, Sønderborg

 

se hele anmeldelsen her

Dorthe Stieper er en foredrags-kollega.
Jeg anbefaler gerne "Er det mors skyld" og Dorthes foredrag.

se dorthestieper.dk


Er det mors skyld?
Dette spørgsmål er omdrejningspunktet i forfatter, pårørendementor Dorthe Stiepers nye bog af samme navn. Et super vigtigt emne, som hun lader 11 fagpersoner svare på.

I artiklen fra Kristeligt Dagblad og i bogen: "Er det mors skyld" lyder det: ”Barnet er ikke problemet, og det er forældrene heller ikke. Tværtimod er forældrene oftest en del af løsningen. Men vi gør det svært at få forældrenes ressourcer i spil, hvis vi gør dem til syndebukke,” siger Nina Teis Jørring.


- Taler du om skyld eller skam?
- Eller er din oplevelse mest sorg i forhold til psykisk sygdom?

Pårørende PeerSpektiv - psykisk syge
ved Peer Mikkelsen

pårørende peerspektiv - psykisk syge

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes